Elérhetőségünk

Házhozszállítás

Megrendelését Magyarország területén kedvezményes áron házhoz szállítjuk. > Részletek itt <

TOP termékek

Kiemelt Gyártóink

Fogyasztó Barát

Partnereink

Cikkek

UTP kábel

2018.05.23 15:58

Az UTP kábellel egyszerűen és biztonságosan összekötheti helyi hálozaton lévő gépeit az internet forrással.

Utp kábel

Az Unshielded Twisted Pair (UTP) egy árnyékolatlan, csavart érpáras hálózati kábeltípus a számítástechnikában. A kifejezés magyar jelentése árnyékolatlan csavart érpár.

Az UTP kábel 4 érpárból álló, rézalapú átviteli közeg. Az UTP kábeleknek mind a 8 rézvezetéke szigetelőanyaggal van körbevéve.Fontos jellemzője, hogy a vezetékek párosával össze vannak sodorva, így csökkentve az elektromágneses és rádiófrekvenciás interferencia jeltorzító hatását és a sugárzás miatti veszteséget. Az árnyékolatlan érpárok közötti áthallást úgy csökkentik, hogy az egyes párokat eltérő mértékben sodorják.

Viszonylagos olcsósága, könnyű telepíthetősége tette rendkívül népszerűvé az évek során. Az UTP kábel előnyeként szolgál kis átmérője, mely által kevesebb helyet foglal a kábelcsatornákban. Hátrányaként említhető külső interferenciaforrások elleni viszonylagos védtelensége, valamint kis átviteli távolsága.

A hálózati kábeleket nagyon széles körben használjuk. Ezekkel kötjük össze a helyi hálózatban a számítógépeket, ezen kapcsolódik a modem az útválasztóhoz, hogy internet hozzáférésünk legyen. A piacon számos hálózati kábel kapható – a legtöbb közülük a CAT5E és a CAT6 kategóriába tartozik. A hálózati kábeleket beszerezhetjük méretre szabottan, két végén csatlakozókkal ellátva vagy méteráruként csatlakozók nélkül. Bár manapság folyamatosan bővül a vezeték nélküli adatátvitelt támogató berendezések száma, sok esetben jobb, ha a nagyobb stabilitást és adatátviteli sebességet kínáló vezetékes csatlakozást használunk a Wi-Fi rovására – például ha 4K felbontású videót streamelünk a NAS-ból a Smart TV-be.

Különböző méretekben megtalálható üzletekben és webáruházakban.