Elérhetőségünk

Házhozszállítás

Megrendelését Magyarország területén kedvezményes áron házhoz szállítjuk. > Részletek itt <

TOP termékek

Kiemelt Gyártóink

Fogyasztó Barát

Partnereink

Cikkek

IP kaputelefon fejlődése, jellemzői és előnyei

2018.01.11 15:16

Video-kaputelefonok újabbnál újabb generációi kerülnek le a gyártósorokról, melyek a fogyasztók igényeit, elvárásait szorgalmazzák a legkorszerűbb fejlesztésekkel. Az új igényekre az IP-alapú összevont rendszerek adnak választ.

IP alapú kaputelefon fejlődése, jellemzői, előnyei

 

Video-kaputelefonok újabbnál újabb generációi kerülnek le a gyártósorokról, melyek a fogyasztók igényeit, elvárásait szorgalmazzák a legkorszerűbb fejlesztésekkel. Az új igényekre az IP-alapú összevont rendszerek adnak választ.

Az internet általános használatával mindenki elérhető mindenhol. Az IP alapú kapu telefon segítségével távollét esetén is figyelhetjük otthonunk biztonságát. Az eszközben a változást az analógról IP-re való áttérés jelenti. Így nem csak figyelni tudjuk házunkat távolról, de akár beszélgethetünk is velük a kaputelefonon keresztül ugyancsak messziről.

 A jó tulajdonságai mellett egyetlen hátrány még a viszonylag magas ára. Az igény már meg van rá, viszont az emberek még nem akarnak a magasabb szintű szolgáltatásért többet fizetni.

 A jövő az IP- alapú termékek felé mutat, tehát pár év múlva, már ez lehet a hagyományos és így kedvezőbb árak is várhatók.

Általános jellemzői közé sorolható a nagy felbontás; éles kinagyítható kép; széles látószög, mely minimum 120 fokot jelent. Nincsenek holtterek, tehát a látogató környezete is jól látható. Pozitívumként említhető még meg a távolról való oda-vissza kommunikáció.

Az eszközök választéka széleskörű, így van lehetőség kültéri és beltéri kaputelefonok közül is választani. Megtalálható közöttük a hagyományos vezetékes telepítésű, és a WiFi-s változat is.

 

A kültéri típusoknál választhatunk egylakásos vagy akárhány lakásos rendszert. Utóbbi esetén a főegység mellé illeszthető még három-nyomógombos, billentyűzetes valamint ujjlenyomat és kártyaolvasós alegység is.

A gyártók az alap készülék mellé kiegészítőket is kínál, hogy még több igényt kielégíthessen. Ilyen plusz kiegészítő például az esővédelem, a süllyesztő keret, vagy a tápellátás speciális megoldására szolgáló switch-et. E switch segítségével akár egyszerre 6 eszközt is elektromos hálózatra köthetünk.

A még nagyobb tájékozottságért a kamerák beltérből monitorozhatók, így pillanatkép készítése is lehetséges. Látogatónk távollétünk esetén videoüzenetet is hagyhat, melyet később visszanézhetünk. Ha a kamera előtt álló személy nem ért hozzá, az sem probléma, mert magyar nyelvű hangutasítással segít neki az eszköz.

Az IP kaputelefon irányítható egy ingyenes, felhasználóbarát telefonos applikációval. Az alkalmazás segítségével ajtót is nyithatunk, ha úgy gondoljuk, hogy az illetőt be szeretnénk engedni lakásunkba.