Elérhetőségünk

Házhozszállítás

Megrendelését Magyarország területén kedvezményes áron házhoz szállítjuk. > Részletek itt <

TOP termékek

Kiemelt Gyártóink

Fogyasztó Barát

Partnereink

Cikkek

A 19 colos rack szekrény fejlődése

2018.01.11 16:06

Az alábbi cikkben a webáruházunkban is széleskörű választékban megtalálható rack szekrények fejlődését mutatjuk be.

A rack szekrények az informatikai és telekommunikációs berendezések, valamint a kábelezési termékek tárolására és rendszerezésére szolgáló, jellemzően fémből készült, zárható szekrények.                     

Léteznek álló és fali kivitelű változatok, méretük pedig eltérő lehet mind szélesség, mind magasság tekintetében. Az ajtókat és az oldallapokat tekintve vannak üvegajtós, perforált vagy teli fém kivitelek is. A falra szerelhető típusoknál találkozhatunk falról lenyíló változatokkal, melyek a telepítést követő bővítések és karbantartások során jelenthetnek könnyebbséget.

Neve onnan ered, hogy szélessége 19 col, amelybe az élek és fülek is beletartoznak. A 19 colos rack rack egy tárolóegység, amelyet többrészes, összeszerelhető berendezésekhez terveztek. Azokat a modulokat melyek kifejezetten a rack egységekkel kompatibilisek, beleszerelhetők, rack moduloknak nevezzük. A rack szekrények magasságát úgy nevezet Unittal adják meg, mely 44,5 mm. A standard egységek magassága 42U (unit).

Napjainkban elsősorban  adatközpontokban alkalmazzák, szerverek vagy más azokhoz kapcsolódó eszközök tárolására. A 19 colos szabványméret segítségével biztosítják a maximális helykihasználást, így nincs szükség komolyabb raktározási infrastruktúra kiépítésére.

Amennyiben a katonai vagy kereskedelmi alkalmazás körülményei megkövetelik, akkor a rack tárolóegységek hőpréselt kompozit anyagból készülnek, szénszálakkal és DuPont kevlárral megerősítve. Ezek már a legmodernebb rack szekrények.

Három féle rögzítés létezett, de mára már csak a square-hole használatos. Először úgy nevezett Tapped-hole típust használtak, de ez megsértette a kábeleket. Ezt a clearance-hole váltotta fel. A jelenleg használatos square-hole-nál négyzet alakú lyukakat találunk az oldal síneken. –a beszerelés és az eltávolítás is jóval egyszerűbb lett ezzel az újítással.