Elérhetőségünk

Házhozszállítás

Megrendelését Magyarország területén kedvezményes áron házhoz szállítjuk. > Részletek itt <

TOP termékek

Kiemelt Gyártóink

Fogyasztó Barát

Partnereink

Cikkek

Blankolók és krimpelő fogók

2018.01.11 15:39

A következő cikkben a webáruházunkban megtalálható és kedvelt blankolók valamint krimpelőfogók használatáról olvashatunk egy rövid ismertetőt.

Blankolók és krimpelő fogók

Az UTP csupaszítót UTP / FTP / STP / SSTP kábelek, 3,4-9 mm átmérőjű kábelek vágásához és csupaszításához tudjuk használni, valamint 2 / 4 / 6 / 8 érrel rendelkező lapos telefonkábelekhez.  Kerek kábelnél 1-3-szor körbe kell forgatni az óramutató járásával ellentétes irányban. Lapos kábeleknél pedig a bemetszés után oldal irányba lehúzható lesz a köpeny.

Koaxális kábel csupaszító RG típusú koax kábelekhez. Ez a blankoló használató RG-58 / RG-59 / RG-62 változatú kábelekhez. Az eszköz 3 késes. A kések távolsága 8mm és 4 mm.

A krimpelő fogó egy olyan eszköz, amely két darab fém összefogásával deformálja az egyiket, vagy akár mind a kettőt, úgy, hogy azok tartsák egymást. Ezt a műveletet krimpelésnek nevezzük, erre jó példa a csatlakozó dugó kábelre való rögzítése. Például hálózati kábelek és telefon kábelek krimpeló fogóval jönnek létre.

 

A szerszám használatához először minden vezetéket a csatlakozóba kell helyezni, ez után a krimpelő eszközbe, majd össze kell nyomni a fogantyúkat. A krimpelés segítségével a műanyag csatlakozó az összes vezetéket megtartja, és lehetővé teszi az adatok továbbítását a csatlakozón keresztül.

A megfelelő krimpelés megkívánja a megfelelő eszközt. Ez egyszerűnek tűnhet, de több szempont is van, amit a piacon lévő préselő eszközöknél meg kell figyelnünk. Itt van néhány a legfontosabbak közül:

  • A mérete az egyik olyan tényező, amely segít meghatározni, hogy milyen nagyságú kábeleket tudunk vele összepréselni. A nagyobb műveletek szerszámozása automatikus, de sok gyártósor alkalmaz mg mindig kézi préselést. Az alapvető terepi javításra alkalmaz minőségi krimpelők könnyen használhatóak kisebb mennyiségű krimpelést végző üzletekben.
  • A vezetékmérő a legfontosabb szempont, mivel a préselő szerszámok az általuk átfogott vezetékek szerint méretezhetőek az AWG segítségével.
  • Fontos, hogy ellenőrizze az eszköz szavatossági követelményeit, mert néhány márka feltételhez köti a garanciát. Ha e feltételek nem teljesülnek, a gyártó megszüntetheti a garanciát.