Elérhetőségünk

Házhozszállítás

Megrendelését Magyarország területén kedvezményes áron házhoz szállítjuk. > Részletek itt <

TOP termékek

Kiemelt Gyártóink

Fogyasztó Barát

Partnereink

Cikkek

Hogyan válasszuk ki a megfelelő routert?

2018.04.19 12:02

A router egy olyan készülék, amely létrehoz egy vezeték nélküli kapcsolatot és segít különböző eszközeink internethez való csatlakoztatásában. A megfelelő eszköz kiválasztása, nagyon nehéz, és mindenki megfelelőt, jó teljesítményűt szeretne anélkül, hogy újabb és újabb készülékeket kelljen vennie.

1. lépés: Mennyire van szükségünk csúcskategóriás eszközre?

Ha egy egyszerű vezeték nélküli hálózatot szeretnénk létre hozni, akkor olcsón megúszhatjuk a dolgot. Ha viszont többet várunk el (szülői felügyelet, extra tűzfal, USB-s csatlakozás a nyomtatóhoz vagy külső adattárolóhoz), akkor a router ára is emelkedni fog.


2. lépés: Egy vagy kétsávos router legyen

Annak, aki csak internetezni akar nem szükséges kétsávos router, mely egy egyszerű Wi-Fi kapcsolatot hoz létre a kezelőfelületén. A 15-20 ezer forintos árkategóriában már megjelennek a kétsávos routerek, melyek a megszokott 2.4 GHz-es frekvenciatartomány mellett az 5Ghz-es sávban is képesek működni. Ez már lehetővé teszi játékok, nagy méretű fájlok és videók megosztását, így ez a típus a magasabb igényekkel rendelkezőknek lehet fontos. Viszont nagyon fontos, hogy az 5 Ghz-es jelek nem jutnak el olyan messzire, mint a 2.4-esek.

3. lépés: Mik azok a szabványok?

A különböző szabványoknak, különböző specializációi vannak. Egyre magasabb számmal jelölt szabványok egyre többet és többet tudnak kisebb számozású változataiknál. Egy készülék rend szerint több szabvánnyal is megvásárolható.

Szabvány

Frekvencia

Elméleti átviteli sebesség

Maximális sebesség a gyakorlatban

IEEE 802.11a

5 GHz

54 Mbit/s

30 Mbit/s

IEEE 802.11b

2.4 GHz

11 Mbit/s

5 Mbit/s

IEEE 802.11g

2.4 GHz

54 Mbit/s

20 Mbit/s

IEEE 802.11n

2.4 / GHz

450 Mbit/s

120 Mbit/s

4. lépés: Végül de nem utolsó sorban, meg kell vizsgálnunk, mennyit bír számítógépünk, melyik teljesítménnyel tudunk számolni.

Tehát router vásárlása esetén el kell döntenünk, hogy milyen célra szeretnénk használni, milyen funkciókat várunk el tőle, szeretnénk-e közvetlenül csatlakozni nyomtatóhoz, vagy más eszközhöz. Ezen kérdések megválaszolásával meg fogjuk találni a számunkra megfelelő eszközt.