Elérhetőségünk

Házhozszállítás

Megrendelését Magyarország területén kedvezményes áron házhoz szállítjuk. > Részletek itt <

TOP termékek

Kiemelt Gyártóink

Fogyasztó Barát

Partnereink

Cikkek

Kábelteszterek

2018.01.11 14:57

Széleskörű kábelteszter választékunk legkedveltebb darabjait szeretnénk bemutatni a következő cikkben.

Kábelteszterek

 UTP teszter 5 in 1:

  • Az 5 az 1-ben teszter alkalmas RJ45/RJ11/USB/BNC/FIRE-WIRE kábelekhez. Gyors tesztelésre alkalmas, melynél gombnyomásra a LED- ek egyszerre gyulladnak ki. A fő egységen található egy úgy nevezett „connected” jelző LEDD, mely megmutatja, hogy az eszköz csatlakoztatva van-e. A hibajelző LED mellett 3 hibalehetőség található „short”, „no connection” és „cross” feliratokkal.

A kábelteszter azt is jelzi nekünk, ha akkumulátora merül („low battery”), így nem érhet váratlanul bennünket az eszköz kikapcsolása. A LAN kábelek tesztelésére RJ45-ös , a telefonkábelekéhez RJ11-es, a koax kábelekhez BNC, a Fire Wire kábelekhez tesztelés és USB kábelekhez  USB aljzat található a tesztelő műszeren.

 

UTP teszter RJ45/RJ11:

  • Ezzel a teszterrel FTP és UTP kábelek érbekötését tudjuk ellenőrizni. Telefon és koax kábelekhez is egyaránt alkalmas. A fő egységen egymást követően villannak fel a LED-ek ( 2 fokozatban – lassabb/gyorsabb ). Hibátlan kábel esetén, a végponti adapter LED-jei ugyanabban a sorrendben villannak fel. A sötéten maradó LED szakadást jelent. A fő egységen 9 darab LED található. LAN kábel tesztelésére RJ45-ös aljzat, telefon kábel teszteléséhez RJ11-es aljzat használandó. RJ45/BNC átalakító koax kábel tesztelésére is alkalmas.

HDMI teszter:

 LED kijelzős eszköz, mely HDMI csatlakozós kábel érbekötésének  ellenőrzésére alkalmas. A teszter power / pass / open / short / cross teszteket végez el a kábelen, melynek eredményét a LED kijelzőn mutatja. A kijelzős egység önmagában is használható 2 darab HDMI A aljzat ki- és bemeneteléhez. A fő egységen található még egy ki- és bekapcsoló gomb, valamint a teszt elvégzését elindító gomb. Tápellátása megoldható egy darab 9V- s elemmel.

Kábelkereső műszer és teszter:

  • Hanggenerátoros kábelkeresésre szolgáló műszer és teszter egyben. RJ45-ös és RJ11-es kábelek ellenőrzésére használható. A hanggenerátoros egységen található egy RJ45-ös és egy RJ11-es aljzat, valamint egy 2,5 mm-es jack fülhallgató aljzat. A vevő egységen 4 darab LED szolgál az érpárankénti bekötés jelzésére. Található még rajta egy ki- és bekapcsolóval egybekötött hangerő szabályozó gomb, valamint a bekapcsolást jelző LED. Az eszközhöz tartozik még 2 db 8 eres RJ 45-RJ45, 1 db 4 eres RJ11-RJ11, 1 db 2 eres RJ11- krokodil csipesz, 2 db 9V-os elem és fülhallgató is.