Elérhetőségünk

Házhozszállítás

Megrendelését Magyarország területén kedvezményes áron házhoz szállítjuk. > Részletek itt <

TOP termékek

Kiemelt Gyártóink

Fogyasztó Barát

Partnereink

Cikkek

NVR - Hálózati rögzítő

2018.06.26 13:44

Hálózati videók NVR rögzítési és irányítási megoldásai a CCTV IP rendszerre

AZ IP videó felügyeleti rendszerek két fő megoldáson alapulnak. A rendszer gyakran használja a PC-k erőforrásait, valamint ezzel egy időben több szoftvert irányít.

  • Az első egy speciális szoftver, amely IP kamerákkal van ellátva. Ez a szoftver általában az adott gyártó termékeit támogatja kizárólagosan és csak néhány alapvető funkciót biztosít.
  • A haladóbb kategóriába tartozó szoftver sok célra használható, más gyártóktól származó eszközöket is támogat, ez a professzionális kategória.

A professzionális (hibrid) rendszerek videó rögzítő kártyákkal működhetnek együtt. Ezek segítségével hasznosíthatjuk a meglévő kamerákat, központi irányítást hajthatunk végre az analóg és IP kamerák fölött. Az analóg rendszerben DVR-nek, a CCTV IP-ben pedig NVR-nek nevezzük a hálózati rögzítőt. Ez az eszköz lehetővé teszi az IP kamerák menedzsmentjét és a video stream-ek felvételét. E rendszer beállítása tartalmazza az IP címek kijelölésének eljárását.

Fontos különbség az NVR és a DVR között, a felvett képek maximális felbontása. Az NVR-ek felvételi képessége megapixelben mérve sokkal jobb, és ez már a mai modern technikákból nélkülözhetetlen.

Az alapvető különbség azonban mégis a felépítésükben van. Az analóg verzió a helyközi koaxiális kábelezést igényli minden kamera és DVR bemenet között. Ellenben az NVR-hez az IP rendszerben minden kamera Ethernet hálózaton keresztül csatlakozik. A távolság az NVR és az eszközök között nem lényeges, az egyedüli követelmény a sávszélesség megfelelő nagysága.

Üzemeltetés szempontjából a videófelügyeleti csomagok megengedik irányítani a rendszert vezető vagy ügyfélszoftvert internetes böngészőn keresztül.

Az ügyfélalkalmazások az integrált rendszerekben IP kamerákat, PCI kártyákat és NVR-t irányíthatnak. Az integrált megoldásokat jobban kedvelik,azokat a nagy, elosztott videófelügyeleti rendszereket, amelyeknek képessé kell tenniük a felhasználókat arra, hogy működjenek annak szüksége nélkül, hogy működésükben az elemző rendszerek jelen vannak.