Elérhetőségünk

Házhozszállítás

Megrendelését Magyarország területén kedvezményes áron házhoz szállítjuk. > Részletek itt <

TOP termékek

Kiemelt Gyártóink

Fogyasztó Barát

Partnereink

Cikkek

Távolságmérő

2018.05.18 15:25

Távolságmérővel mostantól megkönnyítheti magának a területek és falak mérését, hiszen mostantól nem kell mérőszallagot használnia , csak lézeres vagy ultrahangos távolságmérőt.

Távolságmérők

Az építészek, belsőépítészek, lakberendezők számára mindennapos feladat a távolság- és felületmérés, de rendszeresen találkoznak ezzel az otthonukat építő, berendező magánemberek is. A távolságok méréséhez, hosszméréshez általában a hagyományos mérőszalagot használjuk, ám ez nagyon sok esetben lassú és körülményes. Ezeket a hátrányokat küszöbölik ki a digitális távolságmérők, amelyek a távolságok összeadásán túl elvégzik a területszámítás és térfogatszámítás műveleteit is. Régebben úgy mértünk távolságot, hogy az 5 méteres mérőszalagot guggolva igazgattuk egymás után, hogy lemérjük egy épület hosszát. Bármennyire próbáltunk pontosak lenni, olykor előfordult, hogy a mérés nem volt 100 százalékosan jó. A mérési eredményeket azonnal felírtuk egy papírra, utána pedig a feldolgoztuk az adatokat. Távolságmérők lehetnek lézeresek és ultrahangosak.

A lézeres távolságmérővel akár egyetlen ember is elvégezheti egy épület, helyiség, terep felmérését. Gyakran előfordul, hogy a terepviszonyok nem kedveznek a mérésnek, beltéri akadályok vagy akár egy építési törmelék kupacon állva kell a mérést végezni. Ilyenkor különösen nagy segítség egy olyan eszköz, amely pillanatokon belül megjeleníti a kijelzőn a mért eredményt, sőt tárolja is a memóriájában, és néhány gombnyomás után pl. a Pythagoras tétel felhasználásával komplett számításokat végez el nekünk. A távolságmérők használata egyszerű, ha betartunk néhány alapszabályt. Méréskor fontos, hogy az eszköz vízszintes, vagy függőleges helyzetben legyen. Az ultrahangos készüléknél célfelületet merőlegesen érje az ultrahang, ami a lézeres szálkereszttel ellenőrizhető. A nagy, sima felületekről verődik vissza legjobban a mérőhang. Ügyelni kell, hogy a kúp alakban terjedő ultrahang útjában ne legyen semmiféle akadály. A lézeres távolságmérőre a napsugár nincs hatással.


Kiemelt távolságmérők.

Stanley TLM 130

Lézeres távolságmérő. Távolságmérés, terület és térfogat-kalkuláció. Összeadás, kivonás. Hatótávolság: 30 m, +/- 3mm

Stanley TLM 160

Lézeres távolságmérő. Távolságmérés, terület és térfogat-kalkuláció. Összeadás, kivonás. Kereső és kitűző funkció, pl: ismétlődő azonos távolságok kijelölése. LCD kijelző. Hatótávolság: 60m, +/- 1,5mm