Elérhetőségünk

Házhozszállítás

Megrendelését Magyarország területén kedvezményes áron házhoz szállítjuk. > Részletek itt <

TOP termékek

Kiemelt Gyártóink

Fogyasztó Barát

Partnereink

Cikkek

Szünetmentes tápegység

2018.05.22 09:37

A szünetmentes tápegység lényegében egy mentőövként szólgál, ha otthon vagy munkahelyen elmenne az áram , hiszen ez az eszköz áramot biztosít hálózati áram nélkül is.

Szünetmentes tápegység

Mire jó a szünetmentes tápegység?

szünetmentes tápegység (angolul: Uninterruptible Power Supply, röviden: UPS) olyan eszköz, amely elektromos áramot biztosít a számítógépeknek és egyéb elektromos berendezéseknek ha megszűnik a hálózati áramforrás, feszültségingadozás van, vagy áramszünet lép fel. Azért hozták létre, hogy ha használat közben kapcsoljuk ki a gépet, vagy áramszünet lép fel, akkor a gép memóriájában (RAM) lévő dolgok elveszhetnek, ez az adatok összezavarodásához vezethet, további motiváció lehetett a korai drága számítógépek magas amortizációs költsége, valamint a folyamatos üzem iránti igény. A szünetmentes tápegység elektromos energiát tárol.

Miből áll?

A szünetmentes tápegység tipikusan egy inverterből, és egy vagy több darab akkumulátorból áll, ezek kis teljesítményűek. Ezeket az akkumulátorokat egy beépített töltőáramkör tölti, amely az akkumulátor feltöltése esetén megszünteti a töltést. A legtöbb szünetmentes táp képes hidegindításra azaz teljesen akkumulátoros üzemmódra anélkül, hogy hálózati áram kellene a bekapcsolásához. Teljesítményük néhány száz Watt-tól néhány ezerig is terjedhet.

Hogyan válasszunk Szünetmentes tápegységet?

Különféle VA teljesímény értékekkel matricázott UPS  termékekkel találkozunk, de melyiket válasszuk? Először is adjuk össze azoknak az alapvető komponenseknek a fogyasztását, amiket védeni szeretnénk. Egy PC monitor fogyasztása 30 Wattól (LED LCD) akár 150 Wattig (22” CRT) is terjedhet. A legjobb módszer ha egy fogyasztásmérővel lemérjük mekkora teljesítményű gépeink vannak és ezek alapján már meg tudjuk találni a számunkra megfelelő méretű tápegységet. Amelyeket természetesen minden számítástechnika cégnél megtalál, akár online rendeléssel is beszerezheti tápegységét